Waaruit bestaat het woningaanbod?

WONINGAANBOD

Er bestaan verschillende typen woningen die passend zijn voor 55+'ers. Alle woningen zijn gelijkvloers en zonder trap bereikbaar. Bovendien zijn er woningen die geschikt zijn voor gebruik van een rollator of rolstoel. Daarnaast zijn er woningen met extra diensten op het gebied van welzijn en zorg. De verhuisconsulent heeft een overzicht van deze woningen. En kan u in een persoonlijk gesprek uitgebreide informatie geven.

HUURWONINGEN

Voor het actuele aanbod aan huurwoningen in de sociale huur of vrije sector van de woningcorporaties kunt u terecht op de website van WoningNet Regio Utrecht, www.woningnet.nl. Hierop staan alle woningcorporatie huurwoningen die op dit moment te huur zijn.

Let op: de term seniorenwoning bestaat officieel niet meer in de huursector. Tot 1 juli 2015 was een seniorenwoning alleen bereikbaar voor mensen van 55 jaar en ouder. Na die datum geldt voor deze woningen dat woningzoekenden van 65 jaar en ouder voorrang hebben op jongere woningzoekenden.

Binnenkort is hier informatie te vinden over geschikte senioren (65+) woningen in Utrecht en Nieuwegein.​

KOOPWONINGEN

Voor koopwoningen en particuliere huurwoningen vindt u het aanbod bij makelaars en op diverse internetsites zoals www.funda.nl en www.koopwoningen.nl. Ook de websites www.utrechtvoorlater.nl en www.woonz.nl bieden veel informatie over woon- en zorgvragen.

Verhuisconsulent.com

© 2020- Mitros, Portaal en Jutphaas wonen